Γεννήθηκα στην Γερμανία, έζησα, όμως, ένα μέρος της παιδικής μου ηλικίας στις Σέρρες. Στη συνέχεια, μεταναστέψαμε ξανά στην Γερμανία. Έδωσα κατατακτήριες εξετάσεις στην Γερμανία, και κατάφερα να περάσω στην Ιατρική σχολή του πανεπιστημίου της Κολωνίας. Αφού αποφοίτησα, ολοκλήρωσα τη διδακτορική μου διατριβή στο ίδιο πανεπιστήμιο, πάνω στην Ιολογία. Ακολούθησε η ειδίκευση μου στην νευροχειρουργική, στο πανεπιστήμιο του Κίελ. Από το 2000 ως το 2012 εργάστηκα στο Κίελ, ενώ ενδιάμεσα, από το 2002 ως 2005, εργάστηκα στον ερευνητικό τομέα των νευροεπιστημών στο Memorial Sloan Kettering Cancer Center, της Νέας Υόρκης (ΗΠΑ). Αφού ολοκλήρωσα την ειδικότητα μου, από 2012 ως το 2015, εργάστηκα ως υπεύθυνος της ογκολογικής νευροχειρουργικής μονάδας, στο Γενικό Νοσοκομείο του Duisburg. Από το 2015 μέχρι το 2021, ήμουν διευθύνων αγγειο-νευροχειρουργός στο πανεπιστήμιο του Düsseldorf. Από το 2021 είμαι συνεργάτης της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ».
Εμπειρια στην Γερμανiα
Το 2012, στο Duisburg της Γερμανίας, έγινα διευθυντής ογκολογίας, στο νευροχειρουργικό τμήμα. Παράλληλα, ξεκίνησα σιγά σιγά να αντιμετωπίζω ασθενείς με ανευρύσματα. Το 2015, πλέον είχα την εμπειρία να αναλαμβάνω μόνος μου ασθενείς με ανευρύσματα. Τα επόμενα πέντε χρόνια, ανέλαβα θέση αγγειο-νευροχειρουργού, στο πανεπιστήμιο του Düsseldorf, όπου υπάρχει κέντρο για ανευρύσματα. Εκεί εξασκήθηκα σε όλο το φάσμα των ανευρυσμάτων, τελειοποίησα τις τεχνικές μου και απέκτησα μεγάλη εμπειρία στην αντιμετώπιση δύσκολων περιπτώσεων και επιπλοκών. Είχα την τύχη να είμαι δίπλα σε μεγάλα ονόματα, όπως ο νευροχειρουργός Prof. Dr. Steiger, οι οποίοι μου μετέδωσαν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους.
ερευνα
Στα πανεπιστήμια του Düsseldorf και Kiel, 8 διδακτορικές διατριβές ολοκληρώθηκαν υπό την επίβλεψη μου και άλλες 3 βρίσκονται σε εξέλιξη. Επίσης, ακόμα μία διδακτορική διατριβή, που αφορά στην κοινωνικο-οικονομική διάσταση της αγγειονευροχειρουργικής σε φτωχές χώρες, όπως το Καμερούν, βρίσκεται σε εξέλιξη. Έχω περισσότερες από 300 δημοσιεύσεις με περισσότερες από 1.900 βιβλιογραφικές αναφορές. Κύριο αντικείμενο του συγγραφικού μου έργου είναι η αγγειο-νευροχειρουργική. Έχω συγγράψει 9 βιβλία με θέματα το νευρικό σύστημα, τους όγκους σπονδυλικής στήλης και τα ανευρύσματα.
Ακαδημαϊκo eργο
• Από το 2002-2005 διετέλεσα Fellow of Neuroscience στο Memorial Sloan Kettering Cancer Center της Νέας Υόρκης. Το 2012 έγινα επίκουρος καθηγητής Νευροχειρουργικής στο πανεπιστήμιο Κίελ της Γερμανίας. • Tο 2018, έλαβα θέση καθηγητή νευροχειρουργικής, στην ιατρική σχολή του Düsseldorf.
• Επίσης, διδάσκω το μάθημα «νευροχειρουργική και δεοντολογία», στο ινστιτούτο ιστορίας και ηθικής της ιατρικής, του πανεπιστημίου του Düsseldorf. • Στην Ιατρική σχολή Yaounde του Καμερούν και στο Muhimbili University of Health and Allied Sciences στην Τανζανία, είμαι επίτιμος καθηγητής νευροχειρουργικής.
Στόχος μας είναι οι ντόπιοι νευροχειρουργοί να είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν επεμβάσεις αυτόνομα, και να μην εξαρτώνται από νευροχειρουργούς της Δύσης.
Δεν επικεντρώνομαι απλώς στην ασθένεια, αλλά στον Άνθρωπο συνολικά. Προσεγγίζω τον κάθε ασθενή με σεβασμό, αγάπη και φροντίδα, και προσπαθώ να του παρέχω τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες.
Στα πλαίσια της εθελοντικής μου εργασίας, προσέφερα με τις γνώσεις και την εμπειρία μου, στο πρόγραμμα Βιώσιμης βελτίωσης της υγειονομικής περίθαλψης, στο Καμερούν. Το πρόγραμμα αυτό, έχει ως στόχο την εκπαίδευση νευροχειρουργών του πανεπιστημίου του Καμερούν, πάνω στη νευροχειρουργική. Η συγκεκριμένη δράση, που την ξεκίνησαν η ARZT hilft e.V. και η BRAINGLOBAL, θα διαρκέσει περίπου 4 έτη, και θα επιτρέψει τη σημαντική βελτίωση των τεχνικών των νευροχειρουργών στο Καμερούν, σε επεμβάσεις του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού. Μετά το τέλος του προγράμματος, θα επεκταθούμε σε όλες τις χώρες της υποσαχάριας Αφρικής, με στόχο, οι ντόπιοι νευροχειρουργοί να είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν επεμβάσεις αυτόνομα, και να μην εξαρτώνται από νευροχειρουργούς της Δύσης. Όραμά μου είναι να εξασφαλιστεί η ισότητα στην παροχή ιατρικής περίθαλψης, σε όλο τον κόσμο. Κι αυτό θα επιτευχθεί, αν βοηθήσουμε τις χώρες που υστερούν στον τομέα της υγείας, εκπαιδεύοντας τους γιατρούς σε αυτές τις χώρες. Έτσι, θα μπορούν να αντιμετωπίζουν κάθε ασθένεια, χωρίς να εξαρτώνται από γιατρούς άλλων χωρών.